amandel-newtons-met-dadelvulling-glutenvrij

Amandel Newtons met Dadelvulling (glutenvrij)

Aug 06. 2017
Minuten
25
Porties
12
Kcal
130

Dit licht krokante, zachte, gezonde dessert gaat prima samen met thee, koffie of een glas melk.

    Ingrediënten

    Deeg

  • 150 gr amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2 el honing
  • ½ tl vanille extract




  • Vulling

  • 100 gr gedroogde dadels (of vijgen)
  • 4 el citroensap
  • 1 tl vanille extract
iPhone with the app

Aanwijzingen

Mix in een kom alle ingrediënten voor het deeg samen en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Blend in een blender de dadels met het citroensap en vanille extract tot je een dik, glad mengsel hebt.

Haal het deeg uit de koelkast en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bedek met nog een stuk bakpapier en rol uit tot een rechthoek. Hoe smaller en langer de rechthoek, hoe meer snacks je eruit kunt halen. Verdeel na het uitrollen de vulling over het deeg. Laat een halve cm leeg langs de randen.

Vouw de andere kant (het gedeelte zonder vulling) over de vulling en duw de randen dicht.

Snij de rol voorzichtig in kleine stukjes met een mes (scheid de stukjes nog niet, anders vallen ze uit elkaar) en bak 10 tot 15 minuten op 180 graden, tot ze bruin zijn.

Voedingsinfo

Vet
9
Vezels
2
Koolhydraten
10
Calorieën
130
Eiwitten.
3

Opmerkingen

    Nog geen beoordelingen

Je vindt misschien leuk

Abonneer op onze nieuwsbrief