Glutenvrije Gevulde Bloemkool rolletjes

May 30. 2017
Minuten
45
Porties
2
Kcal
308

Een heerlijk hartig rolletje zonder bloem. Je kunt het rolletje vullen met willekeurig mengsel naar keuze, maar ik raad deze aan. Het is echt ontzettend smaakvol!

    Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl oregano
  • ⅓ tl gemalen zwarte peper




  • Vulling

  • 3 el tomatenpuree
  • 50 gr geraspte kaas
  • 100 gr ham van goede kwaliteit
  • olijven

Aanwijzingen

Was de bloemkool, breek in roosjes en stoom ongeveer 8 minuten. Doe de gestoomde bloemkoolroosjes in een blender en blend fijn. Vul een doek of lap met de fijngemalen bloemkool en probeer zoveel mogelijk vocht eruit te persen. Mix in een kom de droge bloemkool met geraspte mozzarella, ei en kruiden. Spreid het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en vorm in dunne rechthoeken. Bak 10 minuten op 220 graden.

Haal na 10 minuten de korsten uit de oven, besmeer met tomatenpuree en bestrooi met kaas, ham en olijven. Vouw met behulp van bakpapier de randen van de korst naar binnen zodat ze elkaar in het midden overlappen. Knijp de kantjes samen. Je kunt de rolletjes omdraaien zodat ze een mooiere vorm krijgen.

Bak de gevulde rolletjes nog eens 12 tot 15 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat de rolletjes afkoelen alvorens ze aan te snijden.

Voedingsinfo

Vet
14
Vezels
8
Koolhydraten
11
Calorieën
308
Eiwitten.
31

Opmerkingen

    Nog geen beoordelingen

Je vindt misschien leuk

Abonneer op onze nieuwsbrief