Havermout Bieten Brownies (Glutenvrij)

May 26. 2017
Minuten
40
Porties
16
Kcal
170

    Ingrediënten

  • ½ gekookte biet*
  • 350 gr havermout
  • 25 gr cacao
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 160 ml melk
  • 80 gr gekookte kikkererwten
  • 175 gr honing
  • snufje zeezout
  • snufje bakpoeder
  • cacao nibs/pure chocola om te bestrooien (optioneel)

Aanwijzingen

*Hoe meer bieten je toevoegt, hoe zachter en delicater de cake wordt. Als je van stevige taart houdt, gebruik dan slechts de helft van een kleine biet. In dat geval kun je deze brownie ook als de korst voor een taart gebruiken.

Blend de havermout, bakpoeder, snuf zout en cacao in een blender fijn. Voeg dan de gesmolten kokosolie, zoetstof en melk toe aan en blend goed. Als het deeg glad is, roer dan de kikkererwten en de gekookte, geraspte biet toe. Blend opnieuw. Giet het deeg in een bakvorm met anti-aanbaklaag (bijv. een broodvorm of 20x20 cm). Je kunt het nog bestrooien met pure chocolade stukjes of cacao nibs. Bak op 190 graden gedurende 25 tot 35 minuten. Haal de brownie uit de oven als de bovenkant bruin begint te kleuren en een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de gebakken brownie zeker 15 minuten afkoelen en snij dan in kleinere stukjes.

Zelfs mensen die niet gewend zijn om gezonde toetjes te eten zullen hiervan smullen!

Voedingsinfo

Vet
6
Vezels
4
Koolhydraten
24
Calorieën
170
Eiwitten.
5

Opmerkingen

    Nog geen beoordelingen

Je vindt misschien leuk

Abonneer op onze nieuwsbrief